Bagaimana Sel Kanser Berlaku & Cara Rawatan Kanser Terkini

WAJIB TONTON SAMPAI HABIS! BAGAIMANA SEL KANSER TERBENTUK?

Tahukah anda, lebih 60,000 billion sel membentuk bandan manusia? Sel inilah yang membentuk tisu untuk organ seperti hati, jantung dan paru paru.

Bila badan memerlukannya, sel ini akan berpecah kepada dua dan mengantikan sel sel yang rosak atau mati. Dengan cara ini, tisu badan dapat mengekalkan bentuk dan juga fungsi khususnya sepanjang masa.

Setiap sel telah diprogram untuk membelah dan mati. Program yang tersusun dan komplek ini dikawal oleh pusat kawalan sel, iaitu nukleus, ia mempunyai kromoson yang mengandungi gen yang terbentuk daripada DNA.

Kadangkala sebahagian gen ini mengalami perubahan. Kemudian nukleus mengeluarkan arahan yang tidak normal dan sel menjadi ganjil. Ia membelah tanpa kawalan dan membunuh sel sel lain.

Sel sel yang terhasil ini mengandungi keganjilan yang sama. Sel ini membiak dengan pantas dan membentuk tumor. Proses ini mungkin singkat tapi ia biasanya berterusan. Masa antara 10 ke 30 tahun mungkin diambil untuk melihat terbentuknya sel abnormal kali pertama menjadi tumor bersaiz 1cm persegi.

Tumor ini membentuk saluran darah untuk terus hidup. Ini akan membekalkan tumor dengan oksigen dan nutrien untuk ia terus hidup dan berkembang. Fenomena ini dipanggil ANGIOGENESIS

Walaubagaimanapun, tumor hanya menjadi bahaya apabila sel kanser mula merebak melalui salur darah ke bahagian lain dan organ berhampiran. Sel kanser ini boleh merebak ke kawasan badan lain, membiak dan menghasilkan tumor yang baru. METASTASIS – adalah istilah yang menerangkan tentang proses merebak ini.

APA PUNCA KANSER?

Terdapat banyak faktor dan ia boleh berlaku oleh sebab berlainan.

 • Antara faktor yang telah dikenalpasti adalah seperti genetik keturunan.
 • Serangan virus seperti HIV, Hepatitis B/C/D, papillomavirus, epstein barr virus.
 • Terdedah kepada bahan toksik, bahan kimia, radiasi dan pancaran matahari
 • Cara hidup tidak sihat – seperti pengambilan alkohol dan tembakau
 • Pemakanan yang banyak lemak serta kurang buahan dan sayuran

Mengikut statistik, hari ini, lebih 25 juta orang di dunia hidup dengan kanser. 7 juta mati akibat kanser setiap tahun. Penyakit ini menjadi punca penyebab utama kematian mereka yang dibawah 65 tahun.

Kanser paru paru adalah yang paling banyak diikuti kanser payudara, usus, perut dan kanser prostat.

Langkah melawan kanser wujud, biasanya rawatan tambahan ni dilakukan secara fokus atau digabungkan mengikut jenis kanser dan statusnya. Tujuan rawatan ini adalah untuk menghapuskan tumor dan merawat pesakit pada peringkat awal kanser, atau mengawalkan pembiakan kanser daripada menjadi kronik.

Terdapat 3 cara utama rawatan kanser:

 • Pembedahan – dilakukan untuk membuang tumor secara sebahagian atau sepenuhnya.
 • Radioterapi – tumor didedahkan kepada gelombang radioterapi untuk menghalang sel kanser daripada membahagi serta hapuskannya.
 • Kimoterapi – memasukan bahan cecair untuk membunuh sel kanser atau mencegahnya daripada merebak.

Kimoterapi dan radioterapi bertindak keatas sel kanser dan juga keatas sel sihat yang menyebabkan kesan sampingan.

MENCARI PENAWAR KANSER?

IKHTIAR DENGAN SARI AGEGARD. Kami ada testimoni & solusi. InsyaAllah dengan izinNya.

Sari Agegard – Solusi pembaikan sel & fungsi organ dengan teknologi double stem cell dari sumber tumbuhan, ia HALAL & diluluskan selamat.

Kebaikan mengamalkan Sari AgeGard secara konsisten:-

 • Triple Amygdalin = 3 x Vitamin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT B17 iaitu pati biji Aprikot, Prune dan Biji Anggur berpotensi membunuh SEL KN.SER
 • Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih sel yang rosak dengan sel Baru yang sihat disamping untuk kembalikan fungsi optimum organ.
 • Ozone Fortified – dikuatkan dengan tiga molekul oksigen berupaya membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula sistem pertahanan tubuh

Ceritakan masalah kesihatan, kami cuba bantu. WHATSAPP sekarang:

En Wan Zahari 012-329-2221 / 019-629-2221
Pn. Mastura 019-266-0080

En Wan Zahari 012-329-2221 / 019-629-2221
Pn. Mastura 019-266-0080

En Wan Zahari 012-329-2221 / 019-629-2221
Pn. Mastura 019-266-0080

P/S: WHATSAPP SEKARANG kami cuba bantu.

— DISCLAIMER : Produk PRIMADONA tidak bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah pengalaman sebenar individu tersebut dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza. Produk ini adalah makanan tambahan sebagai ikhtiar membekalkan nutrien dan khasiat kepada tunuh. Jika masalah berlarutan dapatkan nasihat doktor. Produk ini adalah ikhtiar semata mata, kuasa penyembuhan mutlak adalah dengan izinNya. —