BATU KARANG DAN MUSIM PERAYAAN!WAJIB AMBIL TAHU!

BATU KARANG DAN MUSIM  PERAYAAN!WAJIB AMBIL TAHU!

Apabila di musim perayaan , pelbagai juadah yang tersedia setiap rumah terbuka,majlis-majlis perayaan yang meriah. Makanan yang sedap , minuman yang pelbagai perisa dan bergas. Kita makan tanpa henti,bahan pedas,masin,masam, manis. Hingga kita lupa kesan akan terjadi pada organ kita.

APA ITU BATU KARANG BAGAIMANA IA TERBENTUK ?

Batu karang terjadi apabila berlakunya kepekatan yang sangat tinggi dengan bahan-bahan yang tertentu ,ia ada di dalam air kencing yang menyebabkan terbentuknya kristal.

Secara lazimnya air kencing akan ada satu bahan yang dipanggil ‘penghalang’ yang menghalang pembentukan batu karang, tetapi ada setengah kes sahaja ia tidak berfungsi.

Kepekatan air kencing yang sangat tinggi ini akan berlaku pada mereka yang sering kali kekeringan iaitu (dehydrasi) kerana kurang pengambilan cecair. Kurang minum air masak.

Maka terjadinya bahan bahan yang ada di dalam air kencing akan jadi tinggi dan pekat . Jangkitan salur kencing yang berulang kali juga menggalakkan pembentukan batu karang.

Selain itu,apabila terjadinya halangan pada saluran air kencing seperti pembesaran kelenjar prostat, takungan air kencing akan menyebabkan berlakunya jangkitan dan pada masa yang sama akan terjadi  pembentukan batu karang yang berulang-ulang. Sebahagian pesakit mungkin dilahirkan dengan saluran air kencing yang tidak normal yang menyebabkan halangan pada saluran air kencing.

 

JENIS – JENIS PEMBENTUKAN BATU KARANG

Ada beberapa jenis batu karang, antaranya ialah kalsium oxalate, asid urik dan cystine. Batu jenis struvite pula terdiri daripada magnesium, ammonia dan fosfat bercampur dengan karbonat. Ini dikenali juga sebagai batu jangkitan. Di Malaysia, batu jenis kalsium oxalate, asid uric dan batu jangkitan biasa di temui.

Image result for bagaimana batu karang terjadi

Beberapa tanda lain batu karang adalah seperti berikut:
1. Akan mengalami kencing yang mengandungi darah
2. kerap membuang air kecil dan tidak puas
3. rasa sakit dan tidak selesa ketika buang air kecil
4. ketidakupayaan untuk membuang air kecil disebabkan adanya batu yang menyekat saluran kencing
5. berpeluh secara berlebihan.
Sakit batu karang boleh menjadi lebih teruk dan rasa sakitnya seperti batu sedang bergerak melalui saluran kencing.
Selain daripada itu tanda-tanda yang ketara ialah hilang selera makan, rasa letih, demam, muntah-muntah dan juga sembelit atau cirit birit.
Image result for apa itu batu karang

Amalkan minum minuman kesihatan Sari Agegard Plus ini setiap hari untuk tujuan pencegahan kanser,penyakit kronik  dan juga merawat kanser secara alternatif.
Pada masa yang sama, dapatkan makanan yang berkhasiat, serta udara yang sihat dan segar , dan sentiasa amalkan minuman Sari Agegard Plus setiap pagi dan malam sebelum tidur

================================================

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser dan Merawat Penyakit Kronik

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221KANSER

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah