BUASIR tanda KANSER KOLOREKTAL

BUASIR tanda KANSER KOLOREKTAL

BUASIR Jika Tak Di Rawat, Membawa MAUT

Penyakit buasir ( Piles/ Haemorrhoids ) adalah berpunca dari keturunan ataupun sembelit di mana pembuluh darah pada bahagian tisu rectum ( penghujung usus besar ) yang membengkak serta mendatangkan kepedihan. Ianya terhasil daripada perengangan berulang semasa pergerakan usus.

 

 

Penyakit yang terdapat di hati juga meningkatkan tekanan darah pada gerbang pembuluh darah di rectum juga menjadi punca buasir.Terdapat dua jenis buasir iaitu buasir kekal atau lebih dikenali dengan anus dan buasir yang terkeluar daripadanya.

Tekanan Punca Terjadinya BUASIR

 •  Pesakit mengalami sembelit dan regangan yang berlaku sewaktu sembelit. Gejala ini boleh berlaku akibat tumor di bahagian rektum. Oleh itu, buasir dalam keadaan ini hanyalah masalah luaran sahaja sedangkan masalah asal ialah tumor di dalam rektum.
 • Pesakit mengalami cirit-birit dan pengeluaran najis cair secara berterusan. Bagi mereka yang berpotensi untuk terjadi buasir, kerapkali merasakan gejala buasir ini sewaktu mengalami keracunan makanan yang menyebabkan cirit-birit selama beberapa hari.
 • Pesakit berada dalam keadaan duduk atau berdiri dalam jangka masa yang lama. Contohnya, para penunggang motosikal jarak jauh, pemandu teksi, lori dan bas, pekerja pejabat dan juga, mereka yang harus berdiri lama di dalam pekerjaan seharian seperti guru dan sebagainya.
 • Pesakit yang mengalami obesiti. Kerana terlalu obes ,sukar untuk membuang air besar,dan mengalami tekanan ketika proses pembuangan air besar
 • Pesakit terpaksa mengangkat objek yang berat. Apabila mengangkat berat terlalu berat, ia akan menyebabkan tekanan dan ia boleh terjadinya Buasir. Majoritinya atlet Angkat berat.
 • Pesakit yang mengandung dan melahirkan anak. Terjadinya buasir pada ibu kerana ketika melahirkan bayi,ibu meneran kuat lalu terjadinya tekanan pada bahagian rectum.

Penghidap buasir akan bakal mengalami masalah badan yang tidak selesa terutamanya di bahagian dubur. Ianya harus dirawat segera untuk mengelakkan bahagian dubur menjadi lebih parah dan jika dibiarkan saja boleh mengakibatkan maut.

Pendarahan rektal boleh berlaku atas sebab lain. Oleh itu, pesakit dinasihatkan berjumpa dengan doktor untuk memastikan ia tidak berpunca daripada sebarang penyakit yang lebih serius seperti KANSER KOLOREKTAL.

 

Kanser kolorektal sejenis kanser yang bermula dalam kolon (usus besar) atau rektum (dubur) 

Kanser Kolorektal ini adalah kanser paling biasa dijumpai di negera ini antaranya di kalangan kaum lelaki dan kanser kedua paling biasa di kalangan wanita.

Tanda-tanda Kanser Kolorektal adalah :-

 1. Perubahan dalam tabiat usus seperti cirit-birit
 2. Sembelit
 3. Najis tidak lebar
 4. Buasir
 5. Pendarahan rektum (dubur)
 6. Pembuangan mukus
 7. Darah berterusan dalam najis
 8. Sakit bahagian bawah abdomen
 9. Kekembungan atau rasa tidak selesa dibahagian abdomen.
========================================
Makanan tambahan kesihatan juga perlu di amalkan bagi meningkatkan kesihatan dan mengelakkan anda dari penyakit atau masalah penyakit Kronik . Amalkan secara sebelum kesihatan tubuh badan menjadi kronik tanpa kita sedar.

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

===================
✾ Sari Agegard Plus✾
===================
♕♛ Kebaikan Sari Agegard Plus ♛
 Triple Amydglin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT iaitu pati biji Aprikot,Buah Prune dan Anggur yg berkesan membunuh SEL KANSER
 Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih dan ganti sel induk dan sel2 organ yg BARU disamping dpt meningkatkan sistem IMUNISASI dan sistem peredaran darah
Ozone Fortified – ianya terdiri drp tiga molekul oksigen berupaya bertindak sbg ejen membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula
DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”
 .
PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.
 .
** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.
.
 .
====================================
☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚
====================================
 .
HOTLINE :
012-329 2221
Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )
 .
019 266 0080
Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )
 .
Instagram : Tuah Primadona
 .
Alamat Ofis :
1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras
( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )
Hubungi : 019 – 668 1959
 .
2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka
Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah