CML, KANSER DALAM SENYAP

Dalam tempoh enam bulan, Dr Abdul Razak Muhammad yang merupakan pakar tulang di hospital swasta mengalami kehilangan berat badan yang drastik, iaitu sebanyak 15Kg pada tahun 2006.

Malah, ceritanya ketika itu dia amat mudah berasa kenyang selepas makan. Nasi yang diambil separuh pinggan sekalipun tidak berjaya dihabiskan kerana berasa kenyang. Pada mulanya Dr. Abdul Razak tidak berapa mengambil kisah akan perubahan pada dirinya memikirkan ia mungkin disebabkan kesibukan kerjanya.

“Sehinggalah saya menyedari ada kesan lebam pada bahagian kaki saya yang saya tidak ingat bagaimana saya mendapatnya dan ia tidak hilang. Saya berpeluh dengan teruk pada waktu malam. Ketika itu baru saya sedar ada sesuatu yang berlaku pada diri saya tambahan lagi ada ahli keluarga menegur wajah kelihatan cengkung & lesu.” Terangnya ketika ditemui, baru – baru ini.

Dia segera melakukan ujian darah & keputusannya amat mengejutkan. Sel darah putih di dalam badannya berjumlah 10 kali ganda daripada jumlah yang normal. Setelah menjalani biopsi di bahagian sum – sum tulang, Dr.Abdul Razak disahkan menghidap Leukemia Mieloid Kronik ( CML ).

Hasil pemeriksaan pakar hematologi juga mendapati limpanya telah bengkak membuatkan ia menekan di bahagian usus, punca dia mudah berasa kenyang walaupun pengambilan makanan yang sedikit.

Pemeriksaan awal dan rawatan segera telah menyelamatkan nyawa Dr.Abdul Razak. Malah dia kini aktif menggerakkan Persatuan Keluarga Max Malaysia iaitu kumpulan sokongan pesakit yang memberi fokus kepada CML.

CML adalah sejenis kanser darah dan sum – sum tulang yang berkembang secara perlahan – lahan. Ciri – Ciri Utama penyakit CML adalah penghasilan sel darah putih yang tidak terkawal dan ia menyebabkan limpa membengkak dengan serius, dalam istilah perubatan, splenomegaly.

CML juga dapat dibezakan daripada penyakit lain dengan kewujudab kromosom Philadelphia yang terbentuk daripada pertukaran & percantuman yang berlaku antara kromosom 9 dan 22. Akibat dari proses ini terbentuklah gen yang dikenali sebagai gen BCR-ABL yang menyebabkan penghasilan sel darah putih secara tidak terkawal.

Menurut, Pakar Perunding Kaji Darah, Pusat Perubatan Subang Jaya ( SJMC ), Dr. Haris Abdul Rahman, CML adalah salah satu kanser yang kadang-kadang pesakit tidak perasan kewujudan ia kerana tidak mempunyai simpton yang nyata sehinggalah melakukan ujian darah.

“Kadang – kadang pesakit tidak tahu mereka menghidap CML sehinggalah ujian menunjukkan dia menghidapnya. Majoriti tidak nampak simpton yang nyata, tetapi pesakit itu dalam tiga empat tahun mungkin perasan berat badan turun, kurus, pucat dan cepat letih, simptom biasa yang tidak dipandang serius.

” Jika sudah terlalu lama gejala lebih drastik lagi. Contohnya selalu cepat lebam, bengkak di limpa, sesak nafas, pening, sakit kepala dan kaki mudah bengkak. Gejala yang tidak ketara membuatkan kadang – kadang ia berada terlalu lama di dalam badan sehingga ke tahap yang lebih teruk.

“Tiada punca nyata mengapa pesakit menghidap penyakit kanser CML. Ia tiada risiko dari segi kehidupan, keturunan, cara hidup & usia. Namun berdasarkan demografi majoriti penghidapnya berusia 30 tahun ke atas,” terangnya ketika ditemui di SJMC baru – baru ini.

( Mingguan Malaysia, Kesihatan 20.09.2015 )

 

cml
Keratan Surat Khabar Mingguan Malaysia

 

************************************

Antara Ikhtiar

Sari Agegard merupakan Teknologi PERTAMA di DUNIA yang meggunakan Double Stem Sel yang Diperkasakan Dengan Ozon Fortified dapat membantu anda untuk dijadikan rawatan alternatif .

============
✾ Sari Agegard ✾
============

♕ Teknologi PERTAMA di DUNIA,Double Stem Sel yang
Diperkasakan Dengan Ozon Fortified ♕

♛ Kebaikan Sari Agegard ♛

✔ Triple Amydglin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT iaitu pati biji Aprikot,Buah Prune dan Anggur yg berkesan membunuh SEL KANSER

✔ Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih dan ganti sel induk dan sel2 organ yg BARU disamping dpt meningkatkan sistem IMUNISASI dan sistem peredaran darah

✔Ozone Fortified – ianya terdiri drp tiga molekul oksigen berupaya bertindak sbg ejen membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula sistem pertahanan tubuh

=============
Bahan Aktif:

Phytocelltec™ Malus Domestica, Ekstrak Sel Induk Greengage,

Glutathione, Ekstrak Biji Apricot, Ekstrak Biji Anggur, Ekstrak

Prun, Ekstrak Biji Kiwi, Ekstrak Wolfberry, Ekstrak Strawberry,

Ekstrak Açaí Berry, Ekstrak Beras Yis Merah, Ekstrak Saw Palmetto,

Ekstrak Bawang Putih, Vitamin C Dan Kolagen Marin.
==============

=============================
KHASIAT DAN KEISTIMEWAAN SARI AGEGARD
=============================

• Meningkatkan daya ketahanan badan
• Menjaga kesihatan sel
• Menambahkan oksigen dan tenaga
• Meningkatkan metabolisma
• Menjaga kesihatan sendi
• Menstabilkan kadar gula dalam darah
• Mengawal kolesterol
• Membakar lemak dan selulit
• Mencerahkan dan melicinkan kulit
• Menstabilkan tekanan darah
• Meningkatkan daya ingatan
• Melambatkan proses penuaan
• Menstabilkan sistem pernafasan

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”


PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.


** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

‪#‎testimonisariagegard‬
‪#‎sariagegard‬
‪#‎tuahprimadona‬
‪#‎primadonaNo1‬
‪#‎sarimahsignatureseries‬
‪#‎denganizinallah‬
‪#‎produksarimahsignatureseries‬
‪#‎produksarimah‬

====================================
☛ Sebarang Pertanyaan boleh hubungi kami

HOTLINE TUAH PRIMADONA : EN.WAN  012-329 2221 / Puan Mas 019-266 0080
====================================

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Office:
1 ) No 38-1, Jalan Alam Damai 1, Alam Damai 56000 Cheras Kuala Lumpur.
2 ) No. 69-1 jalan inang 4 taman paya rumput utama 75250 melaka . Hubungi Aisyah: 019-602 0479