DIABETES PERMULAAN PENYAKIT KRONIK LAIN

DIABETES PERMULAAN PENYAKIT KRONIK LAIN

Isu Diabetes di masa kini jadi satu fenomena di negara kita , fenomena ini tidak jauh bezanya dengan negara lain ,salah satunya Amerika Syarikat.

Dianggarkan pesakit yang menghidap penyakit Diabetes di Negara ini mencecah lebih sejuta orang.
Malah , insiden Diabetes kini berlaku lebih cepat 10 tahun berbanding 9 tahun lalu.

Ini bermakna rakyat Negara ini menghidap Diabetes 10 tahun lebih awal dan tidak hairanlah jika ia turut berlaku pada lingkungan 30-an.
Presiden Persatuan Diabetes Malaysia, Profesor Dr. Chan Siew Peng , berkata ramai masyarakat tidak menyedari dan memandang ringan dengan ancaman besar Diabetes, ini kerana penyakit ini tidak mendatangkan kesakitan dan mereka lebih memberi keutamaan kepada penyakit yang boleh membawa maut seperti sakit jantung dan strok,sedangkan ia sebenarnya berpunca dari Diabetes.

Zaman kini ramai tidak mengamalkan gaya hidup yang sihat

 

BAGAIMANA DIABETES BOLEH TERJADI ?

Penyakit Diabetes terjadi di sebabkan oleh terdapat kebocoran pada SALUR MAKANAN.

Disebabkan kebocoran tersebut makanan yang membekalkan tenaga pada tubuh badan akan keluar melalui saluran tersebut dan mengakibatkan tenaga yang di bekalkan semakin berkurangan. Disebabkan itu urat saraf menjadi lemah serta kecut dan mengakibatkan pankreas tidak aktif kerana ia tidak dapat mengeluarkan insulin.

APA AKAN BERLAKU JIKA PANKREAS TIDAK AKTIF?

Akibat daripada organ Pankreas tidak dapat menyalurkan insulin menyebabkan berlaku penyakit kronik lain kencing manis , darah tinggi , kegagalan buah pinggang dan mengakibatkan saluran jantung menjadi kecut.

GEJALA DIABETES

  • Kerap buang air kecil
  • Terus menerus rasa haus dan lapar
  • Mudah rasa letih
  • Berat badan terus menerus turun mendadak dalam masa 1 – 3 hari
  • Mual
  • Sesak nafas dan kadang kala rasa pening dan pitam
  • Kandungan gula dalam darah lebih 200mg.

  • Makanan tambahan kesihatan juga perlu di amalkan bagi meningkatkan kesihatan dan mengelakkan anda dari penyakit atau masalah Penyakit Diabetes dan penyakit Kronik lain. Amalkan secara sebelum kesihatan Prostat menjadi kronik tanpa kita sedar.

===================
Sari Agegard Plus
===================
♕♛ Kebaikan Sari Agegard Plus

✔ Triple Amydglin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT iaitu pati biji Aprikot,Buah Prune dan Anggur yg berkesan membunuh SEL KANSER

✔ Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih dan ganti sel induk dan sel2 organ yg BARU disamping dpt meningkatkan sistem IMUNISASI dan sistem peredaran darah

✔Ozone Fortified – ianya terdiri drp tiga molekul oksigen berupaya bertindak sbg ejen membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula sistem pertahanan tubuh

 

 

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”
 .
PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.
 .
** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.
⬆⬆⬆⬆
 .
====================================
☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚
====================================
 .
HOTLINE :
012-329 2221
Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )
 .
019 266 0080
Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )
 .
Instagram : Tuah Primadona
 .
Alamat Ofis :
( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )
Hubungi : 019 – 668 1959
 .
Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah