Dr Nizar Zakaria Formulator Sari AgeGard

Selepas mendapat MBBS dari Universiti Adelaide Australia, Dr Nizar Zakaria telah dilantik sebagai pakar produk perubatan oleh firma farmaseutikal antarabangsa sebelum memulakan tugas sebagai pegawai pembangunan perubatan di salah satu pembekal perkhidmatan penjagaan kesihatan swasta terbesar di Malaysia.

 

Dr Nizar Zakaria University Adelaide Australia

 

Beliau terkenal sebagai seorang jurulatih profesional dan perunding dalam bidang penjagaan kesihatan dan keselamatan dan kesihatan pekerjaan. Beliau diperakui oleh Kementerian Kesihatan Malaysia sebagai jurulatih Kursus yang Pengendali Makanan ini selain daripada yang diiktiraf sebagai Penilai Risiko Kesihatan Kimia oleh Institut Keselamatan dan Kesihatan Pekerjaan (NIOSH). Di samping itu, Dr Nizar adalah HRDF jurulatih dan diiktiraf sebagai jurulatih perindustrian oleh Jabatan Malaysia untuk Pembangunan Kemahiran bagi Sistem Latihan Dual Nasional bertauliah.

Pada masa ini Dr Nizar merupakan Pengarah Eksekutif Primadona Worldwide Sdn Bhd, sebuah syarikat Malaysia menerajui pembangunan supplemment kesihatan yang pertama di dunia yang dihasilkan dengan Ozon inovatif Diperkuat Double Teknologi Stem Cell.