KAUM ADAM PILIH UNTUK DIAM, BAHAYA KANSER TESTIS/PROSTAT !

KAUM ADAM PILIH UNTUK DIAM, BAHAYA KANSER TESTIS/PROSTAT !

Kanser buah zakar atau  nama lain nya kanser testis, yang lazim seperti kanser prostat, semakin menunjukkan peningkatan kes disebabkan tiadanya kesedaran terhadap kesihatan lelaki yang jarang diuar-uarkan sebagaimana kanser payudara.

Maka kaum ini sanggup berdiam diri dari untuk mengambil rawatan dan jaga kesihatan diri. Maka kes kanser testis atau prostat ini makin meningkat di negara ini.

Ada juga dalam kalangan penghidap berasa malu untuk berbincang dengan doktor mengenai masalah alat sulit mereka dan beranggapan tidak elok untuk berkongsi cerita.

Walaupun kebarangkalian kanser buah zakar menyerang kaum lelaki tidaklah terlalu tinggi, tetapi risikonya tetap ada dan jika lewat dikesan sehingga kanser telah mencapai tahap empat, boleh menyebabkan kematian.

Apa Itu Kanser Testis/Prostat?

Kanser Testis (Testicular Cancer) ia adalah satu sel yang tidak normal yang akan berkembang dalam organ testikel, ia adalah bahagian sistem pembiakan lelaki. Jika ini berlaku , maka penyakit ini akan menganggu sistem penghasilan pembiakan sel benih pembiakan.

Kanser Testicular mempunyai kadar-kadar sembuh tertinggi dari semua kanser: berkelebihan 90%; pada asasnya 100% jika ia tidak malignan. Juga untuk kes-kes relatifnya sedikit di mana kanser malignan telah merebak dengan meluas, kemoterapi menawarkan kadar penyembuhan sekurang-kurangnya 85% hari ini.

Simptom Dan Tanda-Tanda Awal Kanser Testis/ Prostat

Masalah kanser ini boleh dikesan awal ,maka dengan ini masalah penyakit ini boleh dirawat, pakar mencadangkan secara tetap bulanan meneliti testis diri sendiri selepas satu mandian panas atau mandian,

apabila skrotum buah zakar adalah lebih longgar.

Lelaki perlu mengkaji setiap buah zakar / testikel, merasakan ketulan bentuk-kacang pis.

Related image

Simptom-simptom boleh jadi termasuk satu atau lebih daripada yang berikut:

* Ketulan dalam satu testis atau pengerasan satu dari testikel.

* Buah zakar / testikel harus biasanya berasa selesa kepada sentuhan. Permatang mungkin berasa sebab urat darah membesar atau tumor tumbuh. Tambahan pula seluruh testikel mungkin berasa keras dan lekak-lekuk kepada sentuhan.

* Kesakitan dan kelembutan dalam testikel

* Kehilangan kegiatan seks

* Peningkatan bendalir dalam skrotum buah zakar

* Sakit yang membosankan dalam bawah perut atau pangkal paha

* Satu penambahan, atau pengurangan penting, dalam saiz satu testis

* Darah dalam mani

* Perasaan lemah dan letih umum

* Mani berair atau jernih

* Buah pelir dengan satu ketumbuhan mungkin dengan teruk membesar, sebanyak 3 kali saiz asal. Serentak buah pelir yang satu lagi mungkin kecut dalam saiz, disebabkan oleh tumor mengambil majoriti bekalan darah ke kawasan itu.

* Nafsu berkurangan

================================================

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser dan Merawat Penyakit Kronik

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221KANSER

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah