MENCEGAH ITU LEBIH BAIK,UTAMAKAN KESIHATAN

MENCEGAH ITU LEBIH BAIK,UTAMAKAN KESIHATAN

 

  • Penyakit adalah salah satu punca yang menyebabkan kita manusia berada dalam kondisi yang tidak selesa, sehinggalah ada manusia yang menyungut bila timpa penyakit.
  • Menurut Kamus Bahasa Melayu, definisi penyakit ialah sesuatu yang menyebabkan badan menjadi sakit(atau mengganggu kesihatan).
  • Setiap makhluk Allah SWT ciptakan seperti manusia, haiwan, tumbuh-tumbuhan semuanya pasti akan merasai sakit ataupun ditimpa sebarang penyakit . Sebab itu , dalam Islam mencegah daripada penyakit lebih baik dari mengubati.

Purata Tentang Penyakit-Penyakit Kronik

Mengikut kajian sejak dari 10 tahun lalu, penyakit-penyakit ini telah menjadi punca utama kematian di negara ini, yang mana pada tahun 2012, kanser, penyakit jantung,diabetes dan strok merupakan penyebab kematian utama di Malaysia.

Pada tahun tersebut sahaja,penyakit-penyakit ini telah menyebabkan 670 kematian, iaitu 55.1% daripada jumlah keseluruhan 1,216 kematian di negara ini.

Masyarakat Perlu Peka Tentang Kesihatan

  • Segelintir masyarakat yang tidak mementingkan kesihatan harus diubah demi mengelak penyakit tidak diingini yang kebanyakannya berpunca daripada amalan hidup tidak sihat.
  • Penyakit boleh dijauhi sekiranya kita mempunyai kesedaran dan kefahaman tentang gaya hidup sihat selain kita perIu mengubah sikap kita.
  • Kita juga perIu menjadikan amalan gaya hidup sihat satu budaya dalam diri dan keluarga kita serta diterapkan dalam kehidupan seharian agar hidup lebih bermakna.
  • Amat penting masyarakat mengambil berat tentang aspek kesihatan diri dan sentiasa merujuk kepada klinik kesihatan terdekat untuk mengetahui tahap kesihatan diri masing-masing.

Masyarakat Perlu Pilih Makanan Tambahan Yang Berkualiti

Apakah definisi makanan tambahan?

Makanan tambahan ialah makanan kesihatan yang mengandungi vitamin dan mineral dalam bentuk pil, cecair ataupun serbuk di bancuh dengan air.Salah satunya SARI AGEGARD PLUS.

SARI AGEGARD MAKANAN TAMBAHAN MELINDUNGI KESIHATAN

SARI AGEGARD PLUS adalah satu minuman kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

TAHUKAH ANDA bahawa sumber Vitamin B17 yang terdapat dalam Sari Agegard Plus  ini boleh membantu membunuh sel kanser dan sel-sel yang tidak normal dalam tubuh badan.

~Vitamin B17 boleh didapati pada 1200 jenis tumbuh-tumbuhan atau buah-buahan terutamanya biji aprikot.

~Biji aprikot mengandungi vitamin B17 yang tinggi dan berfungsi membantu mencegah dan merawat penyakit kanser secara semulajadi.

~Tidak digalakkan mengambil biji aprikot secara mentah kerana di khuatiri terdedah kepada bakteria , kulat dan radikal bebas.

Vitamin B17 akan hanya bertindak balas pada sel yang tidak normal dalam badan manusia termasuk sel kanser, tumor,atau penyakit-penyakit lain
.
Enzim yang terdapat dalam sel kanser dapat membuka kunci amygdalin maka terhasillah metabolik badan yang berkanser  dan cyanide tersebut memasuki aliran darah yang mana secara semulajadi akan dineautralkan oleh hati.

Kandungan di dalam Sari Agegard Plus tersedia ada pati sari biji Aprikot dan Vitamin B17 yang cukup untuk diamalkan sepanjang hari,kandungannya yang telah di proses di jadikan minuman bagi memudahkan anda mengamalkannya.

Amalkan minum minuman kesihatan Sari Agegard Plus ini setiap hari untuk tujuan pencegahan kanser dan juga merawat kanser secara alternatif.
Pada masa yang sama, dapatkan makanan yang berkhasiat, serta udara yang sihat dan segar , dan sentiasa amalkan minuman Sari Agegard Plus setiap pagi dan malam sebelum tidur.

 

 

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”
 .
PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.
 .
** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.
.
 .
====================================
☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚
====================================
 .
HOTLINE :
012-329 2221
Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )
 .
019 266 0080
Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )
 .
Instagram : Tuah Primadona
 .
Alamat Ofis :
1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras
( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )
Hubungi : 019 – 668 1959
 .
2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka
Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah