Mengenalpasti Tanda-Tanda Awal TUMOR OTAK

Mengenalpasti Tanda-Tanda Awal TUMOR OTAK

Otak adalah pusat kehidupan. Otak merupakan organ tubuh penting yang mengaturkan segala aktiviti / gerakan tubuh manusia. Dalam satu masa, ada ribuan ransangan yang terjadi dalam otak anda. Secara sedar dan tidak sedar. Secara umumnya, otak manusia di bahagikan kepada tiga bahagian.Iaitu Cerebrum , cerebellum dan brain stem.

Apa Itu TUMOR ?

Tumor adalah dipanggil pertumbuhan massa (solid/ padat) atau perkembangan sel yang abnormal dalam tubuh.
Massa ini wujud akibat dari ketidak-seimbangan pertumbuhan dan regenerasi sel.
Selain itu ia juga sesuatu sel asing yang tidak berguna dan tidak diperlukan oleh tubuh.
Tumor ada berbeza bentuk (cairan) ataupun abses (bisul).

Jenis-Jenis TUMOR

1. GLIOMA

 • Merupakan tumor otak yang paling sering dijumpai ( 45% ) , terdiri atas sel glia , sehingga menyebabkan pertumbuhannya infiltratif.
 • Glioblastoma multiforme , Merupakan bentuk yang besar ,ia boleh menyebabkan kematian dalam jangka 1 atau 2 tahun. Sel tumbuh lebih cepat dari biasa.
 • Astrositoma , pertumbuhan ini berlaku secara perlahan , hingga sukar untuk di diagnos.

 

 

 

 

Tanda – Tanda Awal TUMOR OTAK ?

1. SAKIT KEPALA

Antara tanda yang paling kerap berlaku adalah sakit kepala. Disebabkan ketumbuhan ini menekan – nekan otak , ia menyebabkan sakit kepala. Rasa sakit ini mungkin akan menjadi semakin teruk dari semasa ke semasa.

2. PERUBAHAN PENGLIHATAN

Jika Meningioma menekan saraf optic, ia mungkin menyebabkan perubahan pada penglihatan , malah mampu membuatkan seseorang itu buta .Tanda-tanda awal termasuk penglihatan berganda atau penglihatan kabur.

3. MASALAH PENDENGARAN

Jika Meningioma menceroboh bahagian otak yang di kenali sebagai cerebellum, saraf kranial akan menjadi mampat akan menyebabkan kehilangan pendengaran,ia juga boleh menyebabkan telinga menjadi berdering.

4 . HILANG DAYA BAU

Olfactory Groove Meningiomas adalah jenis yang tumbuh di antara otak dan hidung.Apabila ketumbuhan ini berlaku sepanjang saraf ini, ia mampu menyebabkan hilang daya bau.

5. MASALAH KAWALAN ANGGOTA BADAN

Kehilangan kawalan fungsi motor adalah tanda yang paling jelas boleh di rasakan . Ia biasa berasa seperti lemah pada tangan atau kaki, atau tidak berdaya mengawal bahagian badan tertentu.

Makanan tambahan kesihatan juga perlu di amalkan bagi meningkatkan kesihatan dan mengelakkan anda dari penyakit atau masalah Penyakit Tumor Otak dan penyakit Kronik lain. Amalkan secara sebelum kesihatan tubuh badan menjadi kronik tanpa kita sedar.

===================
Sari Agegard Plus
===================

 • ♕♛ Kebaikan Sari Agegard Plus
 • ✔ Triple Amydglin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT iaitu pati biji Aprikot,Buah Prune dan Anggur yg berkesan membunuh SEL KANSER
 • ✔ Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih dan ganti sel induk dan sel2 organ yg BARU disamping dpt meningkatkan sistem IMUNISASI dan sistem peredaran darah
 • Ozone Fortified – ianya terdiri drp tiga molekul oksigen berupaya bertindak sbg ejen membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula

  DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

   .
  PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.
   .
  ** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.
  ⬆⬆⬆⬆
   .
  ====================================
  ☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚
  ====================================
   .
  HOTLINE :
  012-329 2221
  Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )
   .
  019 266 0080
  Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )
   .
  Instagram : Tuah Primadona
   .
  Alamat Ofis :
  ( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )
  Hubungi : 019 – 668 1959
   .
  Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah