Penyakit 3 SERANGKAI SERANG Warga Muda,Cegah Sebelum Parah!

Penyakit 3 SERANGKAI SERANG Warga Muda,Cegah Sebelum Parah!

Kita juga tahu tentang penyakit yang serius iaitu KENCING MANIS, TEKANAN DARAH TINGGI, dan PENYAKIT SERANGAN JANTUNG adalah merupakan tiga penyakit paling membunuh di ne­gara ini.
Penyakit tiga serangkai ini juga sering dikaitkan dengan diabetes mellitus iaitu gula yang tinggi, hypertension iaitu berkaitan tekanan darah tinggi dan dyslipidaemia berkaitan kolestrol.
Lebih mengerikan lagi, penyakit-penyakit bahaya ini ia saling berkait antara satu sama lain dan atas sebab itu juga ia di­namakan penyakit tiga serangkai.

Menurut kajian yang dikaji oleh Kajian Kesihatan dan Morbiditi Kebangsaan kira-kira dua tahun lalu, mereka menganggarkan 3.5 juta iaitu 17.5 peratus penduduk negara Malaysia ini menghidap penyakit maut iaitu kencing manis atau diabetes.

Pada zaman teknologi ini, penyakit maut ini menyerang warga muda  secara berterusan ,setiap tahun makin meningkat paras peratus penyakit 3 serangkai ini .

Anak muda sekarang lebih kerap makan makanan segera, makanan yang berlemak,lebih suka makan makanan yang di awet, tidak mengamal cara hidup yang sihat dan tidak bersenam atau melakukan aktiviti yang menyihatkan tubuh badan.

Penyakit 3 SERANGKAI SERANG Warga Muda,Cegah Sebelum Parah!
Penyakit Kencing Manis? Tekanan Darah Tinggi? Sakit Jantung?

Bagaimana ia boleh terjadi ?

Penyakit kencing manis adalah satu  kadar gula yang berlebihan dalam peredaran darah.

Ini terjadi kerana badan kekurangan sesuatu hormon yang dipanggil insulin yang diperlukan untuk menukar gula kepada tenaga dalam badan kita.

Bagi orang yang mengidap penyakit kencing manis, organ pancreas tidak dapat menghasilkan hormon insulin dengan secukupnya atau insulin yang dikeluarkan tidak dapat bertindak seperti biasa.

Akibatnya, glukos atau gula tidak dapat memasuki sel-sel badan. Kadar gula dalam peredaran darah menjadi tinggi.

Gula yang berlebihan ini akan disingkirkan oleh badan melalui air kencing. Inilah sebabnya, penyakit ini dikenali sebagai penyakit kencing manis.

Tanpa insulin, sel-sel badan tidak menerima bekalan glukos, walaupun kadarnya amat tinggi dalam peredaran darah. Ini menyebabkan badan akan kekurangan tenaga.

TEKANAN DARAH TINGGI

Hipertensi atau Tekanan Darah Tinggi adalah penyakit senyap yang boleh membawa kepada komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat. Di Malaysia, Kesihatan Kebangsaan dan Morbiditi II menunjukkan prevalens sebanyak 24% untuk penyakit ini.

Jantung anda bertugas sebagai alat mengepam di mana ia menguncup dan berehat. Tekanan Darah adalah dalam dua bacaan contohnya 140/75

 • Tekanan sistolik – bilangan yang lebih tinggi (140 seperti contoh)
 • Tekanan darah diastolik – bilangan yang lebih rendah (75 seperti contoh)

 

SERANGAN JANTUNG

 Penyakit jantung adalah satu keadaan di mana jantung tidak dapat melaksanakan tugasnya dengan baik.Ini disebabkan oleh  otot  jantung yang lemah dan atau adanya celah antara serambi kanan dan serambi kiri,
oleh karena tidak sempurnanya pembentukan lapisan yang memisahkan antara kedua serambi saat penderita masih di dalam kandungan.
Hal ini menyebabkan darah bersih dan darah kotor tercampur.

Serangan jantung adalah sebuah keadaan  yang menyebabkan jantung sama sekali tidak berfungsi
.Keadaan  ini biasanya terjadi mendadak, dan sering disebut gagal jantung.

       Penyebab utamanya biasanya adalah kerana suplier darah ke otot-otot jantung, oleh kerana pembuluh-pembuluh darah yang biasanya mengalirkan darah ke otot-otot jantung tersebut tersumbat atau mengeras,atau disebabkan oleh kerana lemak dan kolesterol.

Penyakit 3 SERANGKAI SERANG Warga Muda,Cegah Sebelum Parah!
Faktor risiko Penyakit 3 Serangkai

 • Cara hidup yang tidak aktif
 • Makan makanan segera
 • Merokok
 • Minum minuman manis dan bergas
 • Kegemukan tanpa kawalan
 • Paras kolesterol tinggi
 • Sejarah keluarga
 • Pengambilan alkohol yang berlebihan
 • Pengambilan garam yang tinggiOleh itu ,kesihatan itu sangat lah penting untuk sepanjang kita hidup, jika kita sihat segala urusan kita boleh lakukan tanpa halangan dan tidak perlukan keluarkan kos ringgit yang tinggi, jadi kita wajib sayangi tubuh badan kita sendiri.CEGAH SEBELUM PARAH!

==============================================

Masyarakat wajib sentiasa mengambil berat tentang permasalahan kesihatan dan sentiasa mengamalkan kehidupan yang sihat.

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser Dan Anti Penyakit 3 Serangkai

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah

error: Content is protected !!