PUTING KELUAR CECAIR JERNIH ITU TANDA KANSER,JANGAN AMBIL MUDAH!

PUTING KELUAR CECAIR JERNIH ITU TANDA KANSER,JANGAN AMBIL MUDAH!

Tanda Kanser Payudara

Kita semua tahu bahawa penyakit Kanser payudara adalah salah satu penyakit yang sangat merbahaya hingga boleh membawa maut. Ianya berlaku apabila sel normal di kawasan payudara bertukar struktur secara tidak normal dan merebak dan menjangkiti tisu-tisu di kawasan yang lain dan yang berdekatan seperti kelenjar atau lobul, pembuluh darah dan nodus limfa. Kebiasaannya tumor akan membentuk kerana pertumbuhan sel abnormal. Kesemua jenis tisu di kawasan bahagian payudara boleh membentuk kentumbuhan kanser tetapi biasanya ia bermula di dalam kelenjar atau duktus.

anatomi kanser payudara

PUTING KELUAR CECAIR JERNIH ITU TANDA KANSER,JANGAN AMBIL MUDAH!

keluar cecair dari puting

Kanser payudara lebih mudah untuk berlaku dan berkembang di kawasan saluran susu iaitu di (sekitar puting). Maka akan keluarnya cecair secara tiba-tiba seperti cecair jernih, susu, cecair pekat atau cecair berdarah yang memberikan tanda “bersisik” pada puting pesakit walaupun tanpa dipicit atau di tekan. Jika ia berlaku pada anda tetapi anda tidak menyusukan bayi, maka ia adalah salah satu tanda yang tidak normal.

SELAIN TANDA CECAIR YANG KELUAR DARI PUTING , ADA JUGA TANDA LAIN YANG MENUNJUKKAN TANDA-TANDA KANSER PAYUDARA

1. TERDAPAT KETULAN YANG TIDAK NORMAL

 

Wanita wajib melakukan pemeriksaan payudara sendiri, setiap bulan,caranya hanya tekan payudara secara perlahan dan berhati-hati jika terdapat ketulan.
Ketumbuhan tidak normal benign (tak bahaya) dan malignan (berbahaya) biasanya ia terhasil di bawah ketiak, di tulang selangka, berdekatan kelenjar limfa dan di sekitar puting payudara.
Ketulan itu boleh jadi keras, atau lembut yang tak bergerak jika ditekan. Jika anda terjumpa ketulan, segera berjumpa dengan doktor.

2. GATAL DI KAWASAN PAYUDARA

Pesakit akan rasa gatal yang tidak beruam di sekitar payudara,ini adalah tanda hidap sakit kanser payudara. Ini adalah tanda masalah awal yang lebih bahaya daripada dermatitis. Rasa gatal ini akan berlaku secara kerap dan akan keluarnya cecair daripada puting, maka pada masa yang sama tisu payudara akan kelihatan lebih tebal. Jangan sesekali membiarkan situasi ini.

3. Bahagian Payudara akan membengkak

Tisu-tisu payudara akan mengalami keradangan ,lalu di kawasan sekeliling boleh berlaku jika terdapat ketumbuhan yang menekan tisu-tisu tersebut. Tanda bengkak ini akan terjadi kulit yang merah , panas dan gatal yang terasa lembut apabila disentuh. Tanda lain adalah jika berasa sakit pada bahagian tertentu payudara yang tak hilang.

 

4. Tegang di bahagian Leher dan bahu

Akan rasa kaku pada leher dan sakit di bahagian bahu. Kanser payudara biasanya akan merebak ke bahagian tulang belakang, belakang badan atau bahu maka ia akan menyebabkan kesakitan. Walaupun sudah disapukan minyak, berehat,tuam, regangkan atau urut badan namun masih rasa sakit, segera berjumpa dengan doktor untuk lakukan pemeriksaan kanser payudara.

5. Perubahan pada saiz payudara

Ini adalah perkara biasa bagi payudara pesakit ,ia akan berubah saiz dan bentuk dikawasan tertentu jika terdapat ketumbuhan. Perubahan ini biasanya dikesan lebih awal oleh pasangan anda. Perhatikan payudara dengan lebih teliti ketika memakai coli.

 

6. Payudara menjadi lembut

Jika payudara anda berasa sakit, ia lebih mudah untuk dikesan. Namun ia menjadi kebiasaan untuk ketumbuhan tersebut terhasil dalam bentuk yang sangat kecil di sepanjang tisu payudara. Ia menyebabkan payudara anda menjadi lembut apabila anda baring, atau bergeser dengan coli.

9. Perubahan pada puting

Perubahan pada puting  juga adalah salah satu tanda kepada barah payudara.  Kemungkinan akan sedar puting pesakit akan termasuk ke dalam, rata atau simetri. Namun puting juga boleh berubah saiz tanpa sebab.

10. Struktur kulit berubah

Perubahan pada kulit di kawasan payudara mungkin menjadi merah atau berlekuk. Malah, kulit payudara juga boleh berubah menjadi seperti struktur kulit buah oren.

==============================================

Masyarakat wajib sentiasa mengambil berat tentang permasalahan kesihatan dan sentiasa mengamalkan kehidupan yang sihat.

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah