TANDA-TANDA AWAL KANSER OVARI DISANGKA SAKIT BIASA,WANITA WAJIB TAHU!

TANDA-TANDA AWAL KANSER OVARI DISANGKA SAKIT BIASA,WANITA WAJIB TAHU!

Peliknya rasa kenapa period aku kalini banyak dari biasa?! Dah lebih 7 hari dah ni.Makin banyak keluar adalah,ada yang tak kena ke ni?!

Terkadang tu kita mesti tak terfikir dan tak sangka macamana ada sesetengah orang yang boleh menghidap penyakit kanser.Setiap tahun , di negara kita ini sering di kejutkan dengan jumlah kematian pada para kaum wanita yang menghidap penyakit kanser ovari dan kanser rahim,setiap tahun pasti jumlahnya makin meningkat.

Majoriti ramai yang mengelarkan Kanser Ovari ini adalah ‘Pembunuh Senyap’ kerana kebanyakannya memang jarang menunjukkan sebarang tanda yang serius dan cepat membunuh nyawa seseorang.Sangat membimbangkan,kajian menunjukkan bahawa ia boleh menyerang wanita seawal usia 26 tahun di negara ini.

KANSER OVARI MUDAH DIKESAN LEBIH AWAL

Menurut Pakar Ginekologi Onkologi Hospital Serdang, Dr Andi Anggeriana Andi Asri ,kanser ovari dan kanser rahim ini adalah salah satu kanser yang mampu dikesan lebih awal tahap satu.

Beliau kata lagi, bagi seseorang yang berusia 30 Tahun,sangat di galakkan menjalani rawatan susulan agar dapat tahu atau cepat kita mendapat rawatan terlebih awal tanpa menjalani pembedahan pembuangan organ rahim.

TANDA-TANDA AWAL KANSER OVARI DISANGKA SAKIT BIASA,WANITA WAJIB TAHU!

 1.  MENGALAMI PENDARAHAN SELEPAS MENOPAUS

Ini adalah salah satu simptom yang paling jelas, terutamanya selepas menopaus adalah mengalami pendarahan. Ada juga segelintir wanita mengambil mudah apabila selepas menopaus, mereka didatangi haid semula.

Sepatutnya wanita lebih mengambil berat dan waspada tentang simptom tidak normal ini,hendaklah membuat pemeriksaan sekiranya ia berlaku agar doktor dapat mengesahkan sama ada ia penyakit serius. Apabila dibiarkan dan tidak mendapatkan sebarang rawatan, sel kanser boleh merebak ke tahap 4.

2.HAID TIDAK TERATUR DAN BANYAK

 

Pada wanita yang belum menopaus,sila ambil perhatian jika haid anda tiba-tiba keluar secara banyak dan berterusan tanpa henti. Perkara ini disebabkan oleh ovari yang gagal merembeskan hormon secara normal kerana aktivitinya yang terganggu.

Aliran haid berat ini juga boleh disebabkan oleh beberapa penyakit lain seperti fibroid atau polyp di uterus. Pendarahan teruk juga boleh berlaku selepas melakukan hubungan intim atau menopaus.

3. PERUT RASA TIDAK SELESA

Selain 2 tanda kanser rahim paling jelas di atas, sistem penghadaman juga turut terkesan kerana posisinya yang agak dekat. Perut akan terasa mudah kenyang dan menjadi kembung.

Ada juga sesetengah wanita mudah terasa loya dan mudah terkena sembelit. Jika perkara ini berlanjutan lebih dari tiga minggu, dapatkan nasihat doktor untuk rawatan selanjutnya

4. RASA CEPAT LETIH

Selain  itu ,tanda kanser ovari ialah walaupun seseorang individu itu berehat lama, tetap berasa letih. Nafas menjadi singkat dan jantung berdegup lebih laju walaupun tidak melakukan aktiviti berat. Selama ini tidak pernah pula selesu begini.

Hal ini disebabkan oleh sel darah merah yang berkurangan berbanding sel darah putih. Kondisi inilah yang dinamakan anemia dan sering berlaku pada pesakit kanser.

5. SERING BUANG AIR KECIL

Minum air seperti biasa. Nak dikata mengandung, tidak. Kenapa sejak-sejak ini terlalu banyak kali buang air kecil? Bukan sahaja selalu, malah sakit seperti rasa ketat dan pedih. Jangan berasa malu untuk mendapatkan nasihat doktor jika perkara ini berlarutan lebih dua minggu.

6. SAKIT DI KAWASAN BAWAH PUSAT SEPERTI SENGGUGUT

Simptom lain juga,seperti sakit perut kembung, sakit di sekitar pelvis seakan senggugut ketika haid juga adalah antara salah satu tanda kanser ovari. Sakit ini mungkin sebiasa sakit senggugut atau mungkin lebih teruk sehingga perlu berbaring dan ambil ubat tahan sakit.

7. BERAT BADAN TURUN MENDADAK TANPA SENAMAN

Sebelum ini tubuh badan sangat gempal,dan sangat sukar nak turunkan berat badan,tapi mengalami perubahan pelik .Berat badan turun mendadak tidak normal.Tidak mungkin tanpa bersenam berat badan kita mudah turun kan?

Mengubah corak pemakanan kepada yang lebih sihat dan rutin senaman dapat mengurangkan risiko kanser.

==============================================

Masyarakat wajib sentiasa mengambil berat tentang permasalahan kesihatan dan sentiasa mengamalkan kehidupan yang sihat.

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah