TEMPUR KANSER KETIKA RAMADHAN

TEMPUR KANSER KETIKA RAMADHAN

Image result for boxing hijab

Berpuasa di Bulan Ramadhan adalah satu Terapi

Puasa di bulan puasa adalah satu ibadah yang wajib kita laksanakan dalam agama kita.Namun jangan beranggapan bilaberpuasa itu akan memudaratkan lagi kesihatan, berpuasa adalah salah satu terapi kesihatan. Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, banyak kajian telah diterbitkan menunjukkan bahawa berpuasa atau diet puasa dapat mengurangkan faktor risiko dan membantu dalam rawatan keadaan kesihatan yang serius termasuklah kanser.

 

Image result for orang sakit berpuasa

Bagaimana Berpuasa boleh merawat dan dijadikan terapi?

Puasa yang dimaksudkan dalam kebanyakan kajian yang mengkaji kaitan puasa dan kanser ialah diet puasa (Intermittent Fasting), sekatan kalori (caloric restriction) dan diet ketogenik.

Diet puasa atau IF (Intermittent Fasting ) berbeza sedikit daripada puasa wajib bagi orang Islam kerana konsepnya di sini seseorang individu itu dibolehkan  untuk mengambil apa sahaja jenis diet minuman dan makanan ,tetapi pantang larangnya tidak mengambil glukosa (gula dalam darah) atau tindak balas insulin; atau dalam bahasa diet, apa sahaja boleh diambil sepanjang tempoh ‘puasa’ asalkan 0 kalori.

Kalori yang disekat pula adalah satu rejimen pemakanan yang mengurangkan pengambilan kalori tanpa mengalami kekurangan zat makanan atau pengurangan nutrien penting sementara diet ketogenik adalah diet rendah karbohidrat. Maka nutrisi cukup dalam tubuh badan .

Jika dalam berpuasa wajib, di bolehkan juga ambil makanan  yang  digemari tetapi hendaklah berkhasiat.

Bagaimana puasa berfungsi

Tuhan menciptakan tubuh badan kita ada berupaya untuk melindungi kita daripada kebuluran. Apabila kita melakukan ibadah puasa ini, terdapat simpanan nutrien yang diperlukan untuk bertahan ketika anda tidak makan hingga waktu berbuka.

Jika kita makan dengan cara yang tidak normal, ini akan menyebabkan sel-sel dibawah tekanan yang ringan, dan tubuh kita akan mula  badan anda mula melepaskan simpanan nutrien tersebut untuk digunakan badan.

Related image

Usah khuatir atau risau sepanjang kita berpuasa ,tubuh badan kita mempunyai masa dan tempoh untuk merawat diri sendiri atau menyembuhkan diri sendiri ,selepas tempoh tekanan ini, kita tidak akan mengalami kesan yang negatif. Bahkan kita mungkin mengalami penurunan berat badan bergantung cara kita makan semasa berbuka.

Tetapi jika kita berpuasa berterusan selama sebulan contohnya, badan anda akan mula berfungsi dengan perlahan dan memelihara simpanan makanan ini untuk memanjangkan jangka hayat kita, maka kita tidak akan terus kurus berterusan,hanya berat tubuh akan kekal sahaja.

 

KAJIAN SAINS DISEBALIK PUASA DAN KANSER

 

Sel Kanser Hancur

Apoptosis  adalah satu proses dinamik ia terjadi apabila organisma multiselular,adalah satu perubahan dalam perbagai proses dan biokimia sel akan membawa satu perubahan yang lain iaitu perubahan morfologi,iaitu pemusnahan diri dan sel menjadi mati. Apabila perkara ini berlaku ia akan menghadkan perkembangan sel-sel tumor membiak dan merebak.

Kajian terkini menunjukkan bahawa  manusia telah berjaya mendapat  penurunan risiko kanser atau penurunan kadar pertumbuhan kanser dengan berpuasa.

Berpuasa ini adalah satu terapi kelaparan jangka pendek, ia akan membuatkan sel -sel kanser sensitif terhadap kemoterapi sambil melindungi sel-sel normal,makan sel-sel kanser akan terdedah dengan proses apoptosis,iaitu kehancuran sel .

Tetapi jika anda didiagnosis dengan kanser dan ingin berpuasa di bulan Ramadhan ini, anda boleh menarik nafas lega kerana berpuasa mungkin tidak akan memudaratkan kesihatan anda, yang penting anda ada makan makanan tambahan yang sihat ,INSYAALLAH akan memberi kesan yang bermanfaat!

 

Memperkenal Makanan Tambahan Kesihatan Anti Kanser

SARI AGEGARD PLUS

SARI AGEGARD PLUS adalah satu makanan tambahan kesihatan dan satu terapi semulajadi yang mempunyai tindakan membantu menghapuskan sel-sel yan abnormal dan menghapuskan sel kanser,  dan pada yang sama ia membantu membina semula sel sihat yang baru dalam tubuh badan.

Proses pemulihan akan berlaku apabila mengamalkan SARI AGEGARD PLUS ini , ia tiada kesan sampingan atau kesan yang memudaratkan ini kerana SARI AGEGARD PLUS ini hanya minuman kesihatan yang berasaskan dari buah-buahan ,bukannya herba.

SARI AGEGARD PLUS mempunyai kelulusan  KKM , Sijil Halal Malaysia serta Sijil Ujian Pusat Racun Negara.

Sesuai digunakan untuk semua golongan masyarakat, yang sihat untuk pencegahan awal , kanak-kanak untuk perlindungan antibodi, dan untuk yang ada masalah kronik penghidap kanser dan penyakit kronik.

SARI AGEGARD Plus Tercipta Daripada Apa ?

SARI AGEGARD PLUS dicipta dengan menggunakan teknologi :-

” TRIPLE AMYGDALIN B17 , DOUBLE STEMCELL DAN DI PERKASA DENGAN OZON “

======================
TRIPLE AMYGDALIN B17
======================

TEKNOLOGI TRIPLE  AMYGDALIN (B17) adalah sangat popular di seluruh dunia , dan banyak kajian mengatakan ia boleh merawat dan menyembuhkan bagi mereka yang mempunyai masalah kanser dan masalah penyakit kronik .

Ekstrak buah-buahan yang dirumuskan adalah :-

 • Biji Aprikot
 • Biji Anggur
 • Buah Prune

Kombinasi ektrak buah-buahan ini membantu menentang pembiakan sel yang rosak dalam tubuh badan , pada masa yang sama ia membebaskan gula berlebihan dalam sel.
Formula ini sangat sesuai untuk yang ada masalah kanser dan penyakit kronik.

===================
DOUBLE STEMCELL
===================

DOUBLE STEMCELL berfungsi mengaktifkan atau membina sel sihat yang baru dalam tubuh. Pembiakan sel induk baik sangat di perlukan oleh manusia untuk mengekalkan kesihatan yang optimum.

Ekstrak buah-buahan yang mempunyai Double Stemcell ini adalah :-

 • Apple Swiss
 • Greengage PlumJika pembiakan sel induk banyak dalam tubuh badan , maka tahap kesihatan tubuh badan badan kita sangat bagus dan baik , organ dan ketahanan tubuh berfungsi dengan baik sekali
  ==================
  TEKNOLOGI OZON
  ==================

 • TEKNOLOGI OZON di tugaskan untuk menghantar zat keseluruh badan, ini kerana manusia ialah satu sel kekal hidup ,bukan kerana bernafas manusia hidup. Jika sel ini hidup maka manusia juga akan hidup.
  Ozon ini membawa 3 bebola udara (O3) untuk membekalkan zat keseluruh tubuh badan.
 • Apabila tubuh badan mendapat oksigen yang mencukupi maka tahap kesihatan pada tubuh badan sangat bagus.

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard Plus TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

⬆⬆⬆⬆

====================================

☛ Sebarang Pertanyaan boleh PM kami di sini ☚

===================================

HOTLINE :

012-329 2221

Klik di sini utk Whatsapp http://tinyurl.com/WanZahari ( En. Wan Zahari )

 

019 266 0080

Klik disini utk whatsapp http://tinyurl.com/MasHabshee ( Puan Mas )

Instagram : Tuah Primadona

Alamat Ofis :

1) No.38 -1 , Jalan Alam Damai 1, Alam Damai Cheras

( Bersebelahan Bangunan Maybank Alam Damai )

Hubungi : 019 – 668 1959

2) No.69 -1 , Jalan Inang 4, Taman Paya Rumput Utama, Melaka

Hubungi 019 – 6020 479 Siti Aisyah