Tip Pemakanan Semasa Musim Perayaan

Di Musim perayaan, semestinya pelbagai juadah memikat selera  yang akan dihidangkan . Pasti nafsu makan membuak-buak tetapi kita haruslah sentiasa beringat bahawa makan secara berlebihan boleh menyebabkan ketidakselesaan pada perut dan akhirnya berlaku peningkatan berat badan. Walau bagaimanapun kita perlu menjaga pemakanan supaya tidak memudaratkan kesihatan kita nanti.

tip

Kami ingin berkongsi beberapa tips pemakanan agar anda sentiasa sihat di musim perayaan nanti. Jom baca tip dibawah:  Tip Pemakanan Semasa Musim Perayaan

1. Alas Perut Sebelum Keluar Beraya

Mulakanlah perayaan anda dengan menikmati minuman yang segar seperti jus buah-buahan dan air masak untuk mengelakkan anda daripada makan secara berlebihan.

2. Mulakan Dengan Ringkas & Perlahan-lahan

Makan secara ringkas dengan menikmati makanan dalam jumlah yang kecil seperti ketupat, Kuih -Muih dan buah-buahan terlebih dahulu. Ambil masa ketika menikmati makanan kerana otak memerlukan masa untuk merekodkan tahap kekenyangan dan kunyah secara perlahan agar makanan tersebut dapat dicerna dengan sempurna.

3. Sedikit Dalam Setiap Hidangan

Walaupun anda berada di rumah sendiri ataupun rumah terbuka, pasti terdapat banyak hidangan untuk menjamu selera. Jika anda ingin untuk merasa kesemuanya, ambillah dalam jumlah yang sedikit bagi setiap hidangan. Jangan penuhkan pinggan dengan makanan pada satu masa, namun jika teringin, ambillah makanan yang belum dicuba selepas satu ketika. Gunakan pinggan yang kecil kerana ia memberi tanggapan kepada minda bahawa anda menikmati makanan dalam jumlah yang banyak.

4. Bersederhana Dengan Protein

Apabila menyentuh sajian daging, tentunya terdapat pelbagai pilihan yang disediakan. Rendang rasanya lebih berlemak kerana terdapat penggunaan santan dan sangat sesuai dinikmati dengan nasi. Pastikan anda mengawal kombinasi ini kerana ia agak berat untuk perut anda. Ambil banyak daging putih seperti ayam dan ikan manakala untuk daging merah seperti lembu dan kambing, ambillah secara sederhana.

Sumber: Jab. Perubatan Kemasyarakatan & Pencegahan, Universiti Malaya

 

Jangan lupa amalkan produk Sarimah Signature Series untuk menjaga dan mencegah masalah kesihatan anda dan keluarga.

 

raya

 

DISCLAIMER : Produk Sariimah Signature Series TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.

‪#‎testimonisariagegard‬
‪#‎sariagegard‬
‪#‎tuahprimadona‬
‪#‎primadonaNo1‬
‪#‎sarimahsignatureseries‬
‪#‎denganizinallah‬

============
✾ Sari Agegard ✾
============

♕ Teknologi PERTAMA di DUNIA,Double Stem Sel yang
Diperkasakan Dengan Ozon Fortified ♕

♛ Kebaikan Sari Agegard ♛

✔ Triple Amydglin B17 -Gabungan 3 sumber HEBAT iaitu pati biji Aprikot,Buah Prune dan Anggur yg berkesan membunuh SEL KANSER

✔ Double Stemcell – berfungsi utk baikpulih dan ganti sel induk dan sel2 organ yg BARU disamping dpt meningkatkan sistem IMUNISASI dan sistem peredaran darah

✔Ozone Fortified – ianya terdiri drp tiga molekul oksigen berupaya bertindak sbg ejen membersih darah, membunuh kuman, virus serta mengaktifkan semula sistem pertahanan tubuh

 

====================================
☛ Sebarang Pertanyaan boleh hubungi kami

HOTLINE TUAH PRIMADONA : 012-329 2221 / 019-266 0080
====================================

DISCLAIMER : Produk Sari Agegard TIDAK bertujuan MERAWAT, MENYEMBUH atau MENCEGAH sebarang penyakit. Sebarang testimoni yang dipaparkan adalah PENGALAMAN PERIBADI individu dan kesan ke atas setiap individu mungkin berbeza”

PRODUK INI ADALAH MAKANAN TAMBAHAN DAN IA SESUAI DIJADIKAN IKHTIAR SAMPINGAN SELAIN TERUS MENDAPATKAN RAWATAN HOSPITAL & DOKTOR.

** Produk ini adalah IKHTIAR semata2 dan Kuasa PENYEMBUHAN MUTLAK tetap di tangan Allah SWT.